Holland Symfonie Orkest

Het orkest

Holland Symfonie Orkest (HSO),

Passie voor muziek

Het HSO is een flexibel orkest gespecialiseerd in het begeleiden van koren. Daarnaast speelt het orkest graag symfonische muziek. Naast de vele koorconcerten verzorgt het HSO jaarlijks het openluchtconcert ´Groevenbeek Klassiek´.

Onze freelance musici willen hun liefde voor muziek maken graag delen met een zo breed mogelijk publiek. We proberen altijd de beste musici bij elkaar te brengen afgestemd op de werken die gespeeld gaan worden. Daardoor kunnen we een breed repertoire verzorgen.

Ontdekken

We houden van traditioneel repertoire, maar spelen ook graag nieuwe composities. Doordat we onder veel verschillende dirigenten spelen, valt er steeds weer iets nieuws te ontdekken in de prachtige muziek die wij laten horen. We proberen van ieder concert iets echt bijzonders te maken voor het publiek.

Muziekcultuur

In het orkest spelen veel ervaren musici. We werken ook graag samen met nieuwe musici. We zijn er best trots op dat vele musici, die in de door het rijk gesubsidieerde orkesten een vaste baan hebben, eerst bij ons ervaring hebben kunnen opdoen. Wij vinden het belangrijk daardoor een bijdrage te kunnen leveren aan de brede muziekcultuur in Nederland. Veel van deze musici spelen nog graag af en toe bij ons.

Geslaagd concert

We proberen een optimale omgeving te creëren voor een geslaagd concert.

We hebben een eigen bibliotheek met betekende bladmuziek van ruim 500 werken. Ook hebben we veel slagwerkinstrumenten, bassethoorns en baroktrombones. We zijn zeer ervaren in het maken van podiumopstellingen in veel verschillende concertruimtes. We hebben inmiddels in ruim 150 verschillende zalen/kerken concerten verzorgd.

Over ons

Arthur Kerklaan – trompettist van Asko Schönberg en PHION
www.arthurkerklaan.com

´Lang heb ik deel mogen uitmaken van jullie orkest! De vele koorbegeleidingen die ik in het orkest heb leren spelen, waren een feest en die ervaring gebruik ik nog steeds. Ik denk dan ook met veel plezier terug aan die tijd.´


Babette van den Berg
violiste van het Rotterdams  Philharmonisch Orkest

´Dankzij het Holland Symfonie Orkest heb ik veel repertoire leren kennen, waaronder twee stukken die nog steeds tot mijn favorieten behoren; de Matthäus Passion en het Weihnachtsoratorium. Ik heb altijd met veel plezier en voldoening bij het Holland Symfonie Orkest gespeeld.
Wat ik heel bijzonder vind, is het vertrouwen dat ik van hen gekregen heb om tijdens mijn studie al aanvoerder te kunnen zijn en op die manier nog meer ervaring op te doen en eigen ideeën in te kunnen brengen.
Nog steeds geniet ik van de koorbegeleidingen en vind ik het een voorrecht de mooie solo’s gespeeld te mogen hebben en nog steeds te spelen.´